Fjernlån

Hvis du ikke finner materialet du leter etter på ditt nærmeste bibliotek, kan du søke i basen til andre bibliotek. Vi er behjelpelige med å finne fram til og bestille det materialet du leter etter. Vi har lagt ut lenker til noen nyttige norske bibliotekdatabaser, som du kan benytte for å finne ut hva som finnes rundt omkring i landet.

 http://samsok.no/cgi-bin/samsok-nambib Her kan du søke i alle Namdalsbibliotekene.

Trøndelag samsøk Her kan du søke i alle trøndelagsbibliotekene

Bibsys Ask I Bibsys Ask kan du søke opp bøker som finnes på norske høgskole- og universitetsbibliotek. Når du finner boka, må du be biblioteket «ditt» om å bestille den aktuelle tittelen til deg.

 

Norgeslån

Med Norgeslån har bibliotekene åpnet for at du selv kan bestille fjernlån og få det sendt til ditt nærmeste bibliotek.  Du må ha Felles lånekort
og pinkode for å kunne benytte deg av dette tilbudet.

Slik gjør du det:

1: Søk først i ditt biblioteks base for å se om de har det du søker.

2. Gå til Samsøk i Namdalsbibliotekene. Du kan velge hvilke bibliotek du vil søke i. Får du fortsatt ingen treff, gå til Samsøk for Trøndelag. Får du fortsatt ingen treff, kan du forsøke å søke i en av de andre regionene. Velg fra den grå fanen til høyre på nettsiden til Samsøk for trøndelag.

3. Når du finner det du vil bestille, trykk på tittelen og velg bibliotek du vil låne fra (velg det nærmeste biblioteket som har ledige eksemplarer). Og trykk bestill. 

4. Logg deg inn med ditt lånekortnummer (N002xxxx) og pinkode.

5. Trykk på lenken for å hente ved et annet bibliotek. Velg bibliotek fra lista, og trykk fortsett.

Du vil få beskjed på e-post, SMS eller brev, etter hva du har valgt når du registrerte kortet ditt, når det du har bestilt er kommet til ditt nærmeste bibliotek og kan hentes. Det er vanlig lånetid på det du henter.

NB, ikke alle bibliotek tar imot fjernlånsbestillinger på nye titler, DVDer og CDer.

 

Fjernlån fra bibliotek utenfor Norge

Dersom ikke ønsket materiale finnes på noe bibliotek i Norge, er det mulig å låne inn fra andre land. Slike innlån er dyre for biblioteket, og det forutsettes at låneønskene er viktige for låneren. Fjernlån fra andre land enn Sverige og Danmark tar ofte lang tid, opptil 6-12 måneder.

Reklamer
%d bloggere like this: